Трьох неповнолітніх хлопців затримали працівники Шаргородського райвідділу міліції за скоєння крадіжки. У пошуках легких грошей 16-річний підліток разом з товаришами віком 14 та 11 років з горища літньої кухні своєї односельчанки викрали близько 40 кілограмів горіхів.

До міліціонерів звернулась 80-річна мешканка одного з сіл району з заявою про крадіжку. Жінка розповіла, що невідомі особи викрали з її господарського приміщення 40 кілограмів волоських горіхів.

За словами начальника Шаргородського райвідділу міліції Олександра Намакарського, пошуки зловмисників, які обікрали стареньку, тривали недовго. За декілька днів міліціонери встановили підозрюваних та затримали їх. Крадіями виявились учні місцевої школи.

Як з’ясувалось, підлітки знали, що односельчанка сушить зібрані горіхи на горищі літньої кухні. Тож вирішили збагатитися за рахунок старенької. Вночі вони викрали горіхи та почистивши їх, здали заготівельнику.

В поле зору правоохоронців підлітки раніше не потрапляли. Хлопці визнали свою провину та пояснили свій вчинок нестачею кишенькових грошей.

За фактом крадіжки працівниками міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Такий злочин карається ув’язненням до 6 років.



Переглядів: 2869
Поширень: 0