20 листопада у Хмільнику розпочало роботу «соціальне таксі» для перевезення  людей з особливими потребами.

Спеціальний автомобіль «Газель» обладнаний підйомником для інвалідів-колясочників.

Такий автомобіль дозволить людям з інвалідністю відвідувати різноманітні заходи та брати активну участь у житті їхнього міста, адже досить часто люди на візках не мають можливості  дістатися того чи іншого місця власними зусиллями.

У Хмільнику з’явилось "соціальне таксі" для людей з особливими потребами

У Хмільнику з’явилось "соціальне таксі" для людей з особливими потребами

Заступник голови директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк  повідомив, що подібні проекти на теренах Вінниччини справа не нова. У м. Вінниці така служба вже кілька років функціонує за ініціативи громадської організації «Гармонія», а в Іллінецькому районі соціальне таксі діє з 2012 року.  «У Вінницькій області людей з інвалідністю нараховується понад 106 тисяч. Тому поява такої служби є і радістю, і необхідністю» - повідомив Ігор Івасюк.

У Хмільнику з’явилось "соціальне таксі" для людей з особливими потребами

Довідка:

Ідея створення в м. Хмільник служби «соціального таксі» виникла в управлінні праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради в 2013 році в результаті комплексного підходу до надання нових видів соціальних послуг. Зокрема, в рамках реалізації проекту-переможця обласного та всеукраїнського конкурсів «Створення інноваційної моделі надання нових видів соціальних послуг «Берагиня»» (2012р.).  Його потенційними користувачами стали ветерани, інваліди, самотні, які мають порушення органів опори і руху та відчувають себе обмеженими в пересуванні, але мають бажання та потребу брати участь у громадському житті міста і заходах, що проводяться на базі терцентру.  Своє народження соціально-транспортна служба «Надія» отримала на пленарному засіданні 53 сесії міської ради 6 скликання 30 січня 2014 року (рішення № 1530), яким були внесені зміни до Міської комплексної програми «Добро» на 2014 р. та передбачені кошти міського бюджету в загальній сумі 404 тис.грн. на створення цієї служби.



Переглядів: 5381
Поширень: 0