Про це зазначив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки Вінницької облдержадміністрації Ігор Івасюк 23 грудня в ході підсумкової колегії Департаменту.

Керівник зауважив, що в наступному році 21 ВНЗ І-ІІ р.а., які раніше фінансувалися з державного бюджету, після ухвалення Закону України «Про Державний бюджет на 2015 рік» ймовірно перейдуть на утримання області.

Головний освітянин Вінниччини закликав колег максимально використати кошти, які були передбачені на 2014 рік, адже не залежно від того, як швидко буде прийнятий державний бюджет, діти повинні їздити на навчання, харчуватися та перебувати в комфортних умовах.

В новому році вищі навчальні заклади І-ІІ рівнів акредитації чекають суттєві зміни

«Не впевнений, що зміни, які принесе нам 2015 рік, будуть легкими, але будемо намагатися перенести їх достойно та сподіватимемось, що вони виправдають себе в майбутньому», - звернувся до колег Ігор Івасюк.

В ході колегії були розглянуті питання стану фінансово-господарської діяльності в навчальних закладах області. Як зазначила начальник сектору контролю за реалізацією матеріалів та перевірок Центру матеріально-технічного та інформаційного забезпечення Олена Ткаченко, проведено ряд заходів для попередження виникнення порушень; цьогоріч порушень фінансово-бюджетної дисципліни виявлено менше, ніж в минулому році.

Також розглядали питання організації харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів. За словами провідного спеціаліста Центру МТІЗ Альони Шляхетнюк, 97% учнів області охоплені всіма видами харчування, однак, залишається актуальним питання забезпечення харчоблоків кваліфікованими працівниками.

В ході засідання також обговорювали питання виконання Обласної цільової соціальної програми розвитку позашкільної освіти на період до 2014 року та питання стану виконання Програми розвитку інформаційних, телекомунікаційних та інноваційних технологій в закладах освіти області до 2015 року.

Грамотами Департаменту освіти і науки було відзначено ряд керівників органів управління освітою, керівників обласних позашкільних навчальних закладів за особистий внесок у розвиток позашкілля Вінниччини.



Переглядів: 3874
Поширень: 0