Перший в Україні каменедробильний завод відкрили на ВінниччиніЗавдяки сучасному устаткуванню на підприємстві планують збільшити обсяги виробництва високоякісного гранітного щебеню у чотири рази, зменшивши його собівартість. Вартість україно-російського проекту – 70 млн. грн..

Всупереч скороченню обсягів горновидобувного виробництва через «затишшя» в будівництві, Стрижавський кар’єр ввів в експлуатацію новий каменедробильний завод. Працюватиме нова дробильна установка на сучасному обладнанні шведського концерну «SANDVIK». Ця лінія дозволить збільшити виробничі потужності до 1,5 млн. тонн щебеню в рік. Запуску заводу передувала дворічна модернізація та переоснащення підприємства. А сам завод відповідає необхідним екологічним стандартам. На новому виробництві працюватиме 24 людини. Директор товариства Костянтин Парамонов відзначив, що принциповим було рішення не лише не згортати виробництво, а й піти по інноваційному шляху.

Перший в Україні каменедробильний завод відкрили на ВінниччиніЗапрошений на випробувальний запуск нового заводу губернатор Олександр Домбровський наголосив: «Реалізація цього україно-російського проекту – один із прикладів того, коли в умовах жорсткої фінансово-економічної кризи, ми здатні досягти позитивних результатів». Він додав, що промисловість будівельних матеріалів та розробка мінерально-сировинної бази – стратегічний економічний пріоритет. А також підкреслив, що кожне нове легальне виробництво – це нові робочі місця, достойна зарплата і наповнення бюджету.

Перший в Україні каменедробильний завод відкрили на ВінниччиніСтрижавський кар’єр – один з найпотужніших представників промисловості будматеріалів. Граніт тут видобувають уже 80 років. Камінь належить до першого класу, що не обмежує його використання на будь-якому будівництві. До того ж він сертифікований у Берліні, Москві, Києві. Підприємство постачає свою продукцію для будівельних робіт у рамках ЄВРО-2012, а також бере участь у тендері на зведення об’єктів для зимової олімпіади-2014 в Сочі.

Для довідки:
ВАТ “Стрижавський кар’єр” забезпечує 10% загального виробництва щебеневої продукції в області і займає одне із перших місць серед підприємств відповідної галузі за обсягами видобутку. За запасами граніту, кар’єр входить до трійки найбільших розвіданих родовищ області. Нові потужності дозволяють використовувати родовище ще протягом 40 років.
Предметом діяльності підприємства є виробництво та збут будівельних матеріалів та виробів з каменю. 10% продукції експортується за кордон, в основному до Росії. Річна проектна потужність підприємства до вводу нового заводу становила 500 тис.м3 бутово-щебеневої продукції на рік.


Переглядів: 6416
Поширень: 0