У 2015 році Вінниччина утримає свої виробничі потужності у цукроварінні: як і в минулому році попередньо працюватиме 9 цукрових заводів. Про це під час щотижневої робочої наради з керівниками департаментів та служб регіону повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Майже на всіх цукроварнях краю проводиться модернізація технологічних процесів та обладнання, що дозволяє зменшувати використання газу на виробництві.

Зокрема, на Гайсинському цукровому заводі газові котли переоснащено на використання твердого палива (вугілля). Частково дану роботу проведено на Крижопільському та Томашпільському цукрових заводах.

В той же час, на заводах, де специфіка котлів не дає можливості переоснащення на вугілля, як альтернатива розглядається питання використання мазуту та проводяться відповідні роботи.

Для довідки:

У виробничому сезоні 2014 року цукровими заводами області використано 51,8 млн. м куб. газу, або на 30 % менше, ніж в 2013 році.

Загалом, у минулому році в сезоні цукроваріння працювало 9 заводів, якими вироблено 430,8 тис. тонн цукру, або на 134,2 тис. тонн більше як у 2013 році.
 



Переглядів: 3819
Поширень: 0