У 2015 році планується перевести на альтернативу не менше 144 котелень бюджетних установ вартістю 116,7 мільйонів гривень. Про це повідомили в департаменті житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації. За попередніми розрахунками, після виконання запланованих заходів, на кінець поточного року економія газу в бюджетній галузі становитиме 15 млн. м3 на рік.

Загальний обсяг заощадження паливно-енергетичних ресурсів по області за минулий рік складає 40,8 тис. тонну умовного палива, в тому числі:

  • за рахунок виконання технічних та організаційних енергозберігаючих заходів у 2014 році (за оперативними даними) заощаджено 11,5 тис. тонн умовного палива;
  • за рахунок виробництва в області власної електроенергії малими гідро- та сонячними електростанціями - 29,3 тис. тонн умовного палива.

За звітний період з різних джерел на реалізацію енергозберігаючих заходів Програми спрямовано всього біля 70,0 млн.грн.

Найбільш значний обсяг економії паливно-енергетичних ресурсів (біля 870 т.у.п.) дало виконання плану заходів з економії енергоресурсів на власні потреби підрозділами ПАТ «Вінницяобленерго» та ПАТ «Вінницягаз».

Також, одним із найактуальніших напрямків, по якому в області проводиться значна робота, є повне або часткове переведення комунальних котелень та опалювальних систем бюджетних закладів з природного газу на альтернативні види палива (електроенергію і біопаливо з місцевої сировини).

Так, на початок 2014 року на альтернативні види палива було переведено 204 бюджетні заклади області, а до кінця року – ще 135 об’єктів бюджетної сфери, що дало можливість заощадити близько 7,0 млн. кубічних метрів природного газу на рік, або в грошовому еквіваленті – понад 40 млн. грн. Загальна вартість виконаних робіт сягає 60 млн. грн. в тому числі за рахунок профінансованих коштів державного бюджету в обсязі понад 14 млн.грн. переведено на альтернативне паливо 41 заклад.



Переглядів: 3359
Поширень: 0