Неповнолітню втікачку працівники транспортної міліції виявили у потязі «Львів-Бердянськ». Дівчина залишила батьківську оселю після конфлікту у сім’ї.

На початку дванадцятої години ночі, до чергової частини лінійного відділу на станції Жмеринка від львівських колег надійшло повідомлення про те, що розшукується неповнолітня дівчина, яка пішла з дому та може слідувати потягом «Львів-Бердянськ».

До потягу негайно була направлена слідчо-оперативна група. Правоохоронці відпрацювали потяг, де виявили 16-річну втікачку. Відразу повідомили, що її розшукують батьки та запропонували припинити подорож і зійти з потягу. Дівчина разом з міліціонерами прослідувала у чергову частину лінійного відділу, де дочекалася приїзду батька.

Старший оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Ігор Васютенко провів з неповнолітньою бесіду виховного характеру. Спілкувались про конфлікти між батьками і дітьми, шляхами виходу з них та чому не варто тікати з батьківської хати. Дівчина розповіла, що навчається на першому курсі художнього коледжу, виховується у багатодітній родині й деколи конфліктує з батьками. Під час чергової сварки вирішила піти з дому та поїхати у Маріуполь до знайомого хлопця. Про те, що батьки будуть хвилюватися і розшукувати її – не подумала. Правоохоронцям пообіцяла більше так не робити.

«Такі випадки трапляються нечасто, - коментує начальник лінійного відділу на станції Жмеринка Андрій Нагребецький, - проте вимагають від правоохоронців підвищеної уваги, адже діти дуже вразливі та потребують особливого підходу. На щастя, міліціонери втрутилися вчасно і повернули батькам дитину не ушкодженою».



Переглядів: 2841
Поширень: 0