11 лютого, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулася прес-конференція за участі директора Департаменту цивільного захисту ОДА Сергія Вовченка щодо готовності населення до цивільного захисту.

Розпочинаючи прес-конференцію Сергій Вовченко зазначив, що в області працює комісія з державної служби надзвичайних ситуацій, яка перевіряє дії органів управління територіальної підсистеми щодо дій в підвищеній готовності. Проводиться комплекс заходів щодо обслуговування та зв’язку внутрішньо обласної системи оповіщення. Наразі вона в будь-який час готова виконати свої завдання. Він зазначив, що на території Вінницької області проводиться інвентаризація захисних споруд.

Вінниччина перейшла із режиму постійної готовності у режим підвищеної готовності

«Також на міських, позаміських пунктах управління ведеться цілодобове чергування, налагоджено взаємодію з обласним військовим комісаріатом. Хочу нагадати, що наразі в області розпочалася призовна кампанія. Так, у Вінницькій області плани укомплектування Збройних сил України виконуються на сто відсотків», - наголосив Сергій Вовченко.

Як повідомив директор Департаменту цивільного захисту ОДА, згідно розпорядження КМУ «Про встановлення режимів підвищеної готовності та надзвичайної ситуації», яким встановлено, що у всіх регіонах України введений режим підвищеної готовності, а в Луганській та Донецькій області введено режим надзвичайної ситуації, видано розпорядження голови облдержадміністрації щодо його виконання.



Переглядів: 3605
Поширень: 0