В рамках Програми «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», що фінансується Європейським Союзом, Томашпільська районна рада розробила проект під назвою «Розвиток можливостей кооперативу для захисту правових і економічних інтересів приватних селянських господарств, а також розширення асортименту молочної продукції для соціальної сфери Томашпільського району», який передбачає створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу, обладнання міні-лінії для переробки молока, налагодження його заготівлі, збут переробленої продукції та забезпечення членів кооперативу якісними кормами для корів.

Згідно розпорядження голови Вінницької обласної державної адміністрації №804 від 26 грудня 2014 року «Про організацію роботи з нагляду за реалізацією деяких проектів міжнародної технічної допомоги координатором даного проекту затверджено директора департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександра Якубика під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка.

Метою проекту є не тільки організація зайнятості сільського населення, а й розширення асортименту якісної молочної продукції для дошкільних навчальних закладів району, шкіл та інших соціально важливих об’єктів.

Томашпільська районна рада виграла грант від Євросоюзу на 477 тисяч євро

Проект пройшов два конкурсних відбори, в результаті чого Томашпільська районна рада в 2014 році стала грантоодержувачем на суму 477 тисяч євро.

Внесок Європейського Союзу у процентному відношенні від загальної суми, що покривається грантом складає 89,38%, внесок місцевого бюджету складає 10,62%.

Наприкінці минулого року відбулось підписання грантового контракту між Томашпільською районною радою та Європейською комісією. Згідно з контрактом, кошти надаються на умовах міжнародної технічної допомоги, а термін реалізації проекту становить 3 роки.

Томашпільська районна рада виграла грант від Євросоюзу на 477 тисяч євро

Перший транш грантових коштів уже надійшов. Тож на даний час в районі вже сформовано команду проекту, створено тендерний комітет з питань державних закупівель, проведено тендери на вакансію координатора проекту, на закупівлю офісної техніки та вибір постачальника транспортних послуг.

В листопаді і грудні 2014 року 5 працівників районної ради, що входять до комітету з конкурсних торгів, пройшли відповідне навчання та отримали сертифікати.

Поряд із цим узгоджено з сільськими радами виділення ділянок землі під громадські пасовища в кількості 100 га. в 4 населених пунктах. Проведено закупівлю меблів та оргтехніки для офісу.

04 лютого 2015 року відбулась зустріч з директором та інженером ТОВ «Лакта-сервіс» м.Дніпропетровськ щодо проектування молокопереробної лінії. Обговорено різні деталі щодо виробництва та специфікації необхідного технологічного обладнання.

Також відбулась робоча зустріч з представником Вінницького інституту кормів щодо проведення дослідження раціону годівлі великої рогатої худоби в особистих селянських господарствах і стану суспільних пасовищ.

Проект зареєстровано в Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України. Наразі він вчасно і послідовно впроваджується відповідно до етапів, визначених Європейським Союзом в особі Європейської комісії в Україні.



Переглядів: 4395
Поширень: 0