Старовинний особняк князів Грохольських у Вороновиці неподалік від Вінниці чекає реконструкції. В рамках програми «Підтримка економічного розвитку громад» Євросоюз виділить 300 тисяч євро для робіт з відновлення будівлі та створення елементарної інфраструктури для привабливості місцевого музею авіації А. Можайського.

Перший «транш» грантових коштів для реалізації проекту Вінницької райради, Вінницькій ОДА та партнера в особі ГО «Україна-Польща-Німеччина» надійдуть у найближчі місяці. Всього ж він розрахований на два роки. За словами керівника Ресурсно-інформаційного центру «Громади Вінниччини» Андрія Кавунця, на повну реконструкцію садиби - пам\'ятки архітектури XVIII століття - грошей ЄС не вистачить. Проектом передбачено утеплення будівлі, ремонт даху, заміна вікон і косметичний ремонт приміщень. Крім цього, в музеї авіації створять турбюро, власний сайт, щоб зробити установу привабливою насамперед для туристів з інших регіонів і країн.

Фактично задум у тому, щоб розширити турпотенціал регіону, залучаючи гостей не тільки світломузичним фонтаном, музеєм Пирогова і ставкою «Вервольф», а й об\'єктами, які у зв\'язку зі своєю зовнішньою непривабливістю зазвичай всі обходять стороною.



Переглядів: 5529
Поширень: 0