За інформацією департаменту соціальної політики облдержадміністрації, у Вінницькій області, з числа осіб, які перебували в зоні АТО, отримали статус учасника бойових дій 176 чоловік. 59 сім’ям загиблих встановлений статус особи загиблого ветерана війни та видано 118 посвідчень і 7 довідок неповнолітнім про право на пільги, які надаються відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

На особливому контролі в Департаменті соціальної політики облдержадміністрації перебуває 92 сім’ї загиблих (померлих, зниклих безвісти) під час проведення антитерористичної операції військовослужбовців.

69 сім’ям загиблих вже виплачена одноразова матеріальна допомога з обласного бюджету на суму 2070 тис. грн.

Підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації щодо виплати одноразової матеріальної допомоги ще 11 сім`ям загиблих осіб на суму 330 тис. грн. Документи 12 осіб в стадії опрацювання.

Під час проведення антитерористичної операції в східних областях України отримали поранення 240 військовозобов’язаних, призваних із Вінницької області.

176 із них виплачена грошова допомога з обласного бюджету на суму 1760 тис. грн. та підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації щодо виплати грошової допомоги ще 35 особам на суму 350 тис. грн., документи 29 осіб на стадії розгляду.

За оперативною інформацією районних (міських) управлінь праці та соціального захисту населення області:

  • сім’ям загиблих учасників АТО надано 2,4 млн.грн. грошової допомоги, завезено 108 складометрів дров, житлом забезпечено 5 сімей;
  • учасникам АТО та їх сім’ям надано 2,3 млн.грн. грошової допомоги, завезено 2436 складометрів дров.

Для оперативного вирішення соціальних питань та потреб учасників АТО та їх сімей в районних та міських управліннях соцзахисту створено моніторингові групи. На підставі актів огляду соціально - побутових умов їм надається соціальна підтримка, для чого залучаються громадські, релігійні, спонсорські організації та небайдужі громадяни.



Переглядів: 2736
Поширень: 0