4 березня у Чечельницькому районі працівники міліції зупинили перехожого, який в кишені куртки ніс гранату РГД-5 та детонатор. Затриманий – неодноразово судимий житель Одещщини.

Близько п’ятої години вечора на одній з вулиць села Любомирка Чечельницького району працівники міліції зупинили підозрілого чоловіка. Під час поверхневого огляду у кишені його куртки була виявлена граната ГРД-5 та детонатор до неї.

Як розповів начальник Чечельницького райвідділу міліції Роман Басалига, затриманим виявився 37-річний житель Одеської області. Чоловік раніше мав проблеми з законом та був судимий за зберігання наркотиків та зброї.

За словами правопорушника, гранату він знайшов на горищі нежитлового будинку. Своєю знахідкою збирався похизуватися перед товаришами.

Небезпечний предмет міліціонери вилучили та направили на експертизу.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини через ризик терористичних загроз здійснюються посилені заходи безпеки. На блок-постах, вокзалах, вулицях проводиться огляд транспорту, речей громадян, аби не допустити перевезення зброї, вибухівки. Головне завдання правоохоронців – запобігти вчиненню терористичних актів та зберегти життя людей. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають зброю та боєприпаси, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2358
Поширень: 0