Як розповів начальник Могилів-Подільського міського відділу міліції Юрій Дубецький, до міліції надійшла оперативна інформація, що 52-річний місцевий житель зберігає гранату. На одній з вулиць міста оперативники затримали підозрюваного. Під час поверхневого огляду у кишені його куртки була виявлена граната ГРД-5 з запалом.

За словами затриманого, гранату він придбав тиждень тому у незнайомця на вокзалі.

Джерело походження та мету зберігання небезпечного предмета з’ясовують слідчі. Вибухонебезпечний предмет вилучений та направлений на експертизу.

У жителя м. Могилів-Подільський вилучили гранату РГД-5, яку він ніс у кишені куртки

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини через ризик терористичних загроз здійснюються посилені заходи безпеки. На блок-постах, вокзалах, вулицях проводиться огляд транспорту, речей громадян, аби не допустити перевезення зброї, вибухівки. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають зброю та боєприпаси, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.



Переглядів: 3139
Поширень: 0