Особливою подією для учнів Бугаківської ЗОШ І-ІІст. Немирівського району стала зустріч із захисником - односельчанином Володимиром Миколайовичем Довженком.

Він брав участь у боях під Дебальцевим. Діти та дорослі із захопленням та сльозами на очах слухали розповідь Володимира Миколайовича. Хлопчики задавали запитання про озброєння наших бійців, про сутички із ворогом, про вихід із Дебальцево. Наш боєць із неприхованим сумом давав відповіді на запитання. Він розповів, що всі бійці 128 бригади стали йому названими братами, адже у пеклі боїв вони ділилися останнім шматочком хліба. Володимир побажав учням миру, благополуччя, радив цінувати своїх рідних і близьких і завжди залишатись патріотом своєї Батьківщини.

На завершення зустрічі діти сфотографувалися з бійцем біля Державного прапора і Куточка бойової слави.

Учні Бугаківської школи підтримують тісний зв\'язок з воїнами-земляками. Бійці 128 бригади, у складі якої під Дебальцевим воював Володимир Довженко, передали школярам Державний прапор, на якому написали слова подяки дітям за їхню підтримку, закликали «любити і берегти свою Вітчизну», поставили свої підписи під гаслами «Слава Україні», «Смерть ворогам». Цей прапор став символом єдності солдатів, що захищають наше щастя і майбутнє та учнів, які по можливості роблять свій посильний внесок у справу миру.

Діти були схвильовані, зворушені до сліз, кожен намагався доторкнутися до прапора, який був у самому пеклі війни. Зараз цей державний символ знаходиться на почесному місці у школі - у Куточку бойової слави, де розміщені фотографії вінничан, загиблих під час революції Гідності та військових дій на Сході.



Переглядів: 3059
Поширень: 0