На Вінниччині породілля позбулася немовляти, залишивши його у сараї в поліетиленовому пакеті. Погане самопочуття змусило жінку звернутися до лікарів. Під час медичного огляду з’ясувалося, що пацієнтка у післяпологовому стані.

Як повідомив т.в.о. начальника слідчого управління УМВС України у Вінницькій області Сергій Кримчук, 16 березня до міліції надійшло повідомлення з районної лікарні про те, що до них за допомогою звернулась 28-річна жінка. Пацієнтка скаржилась на погане самопочуття, головний біль. Під час медичного обстеження з’ясувалося, що вона у післяпологовому стані.

Факт народження дитини жінка не заперечувала. Розповіла, що народила хлопчика. Вагітність була небажаною, тому її ретельно приховувала. Дитину породілля поклала у поліетиленовий пакет та залишила у сараї на території власного подвір’я. Слова жінки підтвердилися, коли слідчо-оперативна група міліції у вказаному місці виявила мертву новонароджену дитину.

Призначена судово-медична експертиза, яка встановить, скільки дитина пролежала у сараї, та що стало причиною її смерті.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ст. 117 Кримінального кодексу України (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини під час пологів або відразу після пологів). За такий злочин передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.



Переглядів: 3401
Поширень: 0