5 квітня о 15:15 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №31 смт Тиврів надійшло повідомлення про те, що поблизу аеродрому у смт Сутиски під час проведення земляних робіт було виявлено предмет, схожий на вибухонебезпечний. Прибувши на місце події, фахівці ГУ ДСНС встановили, що знахідкою є німецька авіабомба SD 100 часів Другої світової війни.

Місце виявлення боєприпасу було одразу огороджено та взято під охорону працівниками міліції. 6 квітня виявлений вибухонебезпечний предмет знешкоджено групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС.

Шановні громадяни, рятувальники вкотре застерінають: брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, розбирати, тощо – смертельно небезпечно для вас та оточуючих!

Якщо Ви виявили вибухонебезпечний або невідомий(підозрілий) предмет, необхідно:

  • перш за все позначити місце знаходження вибухонебезпечного предмета, огородити його;
  • встановити добре видимий орієнтир, по можливості - вивісити прапорці червоного кольору і виставити охорону;
  • негайно повідомити про знахідку до служби порятунку за номером «101», міліцію, де чітко вказати місце знаходження небезпечного предмета, свою адресу та телефон для можливості отримання піротехніками необхідної додаткової інформації.



Переглядів: 2487
Поширень: 0