За тиждень в рамках проведення місячника добровільної здачі зброї громадяни принесли в міліцію 44 одиниці зброї. Серед них і боєць батальйону «Айдар», який, повернувшись із зони проведення АТО, добровільно здав до Хмільницького міського відділу міліції автомат марки «АК-74» з глушником.

Чоловік пояснив, що отримав автомат офіційно під час перебування в АТО, однак після зміни керівництва батальйону не зміг вчасно здати зброю та певний час зберігав її вдома.

У Хмільнику боєць "Айдару" добровільно здав в міліцію привезений з АТО автомат

В рамках проведення місячника добровільної здачі зброї, який розпочався 1 квітня і триватиме до 30 квітня, громадяни добровільно принесли в міліцію 44 одиниці зброї, яка перебувала в них нелегально.

За словами начальника відділу дозвільної системи УМВС Олега Кучера, 15 власників мисливської зброї без офіційних дозволів, після оформлення відповідних документів зможуть зареєструвати цю зброю та використовувати її на законних підставах.

Нагадуємо, що незаконне придбання або зберігання громадянами вогнепальної мисливської зброї тягне за собою адміністративну відповідальність та покарання у вигляді штрафу в розмірі від десяти до п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією зброї. А незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - це злочин, який карається відповідно до ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України ув’язненням терміном від 3 до 7 років.

Громадяни, які добровільно звернуться у міськрайвідділи внутрішніх справ за місцем проживання з метою здачі зброї, боєприпасів будуть звільнені від кримінальної та адміністративної відповідальності.



Переглядів: 3092
Поширень: 0