Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький спільно з керівництвом Оратівського та Липовецького районів, під час святкових богослужінь 15 та 17 квітня вручив релігійним громадам Української православної церкви Київського патріархату парафій Свято Іоана Богослова с. Зозів Липовецького району та Святого Архистратига Михаїла с. Скала Оратівського району розпорядження голови обласної державної адміністрації про повернення храмових споруд, які були націоналізовані в роки радянської влади, у власність релігійних громад.

13 квітня три храми української православної церкви з державної власності передали у власність релігійних громад. Загалом під час Пасхальних свят обласною державною адміністрацією передано з державної власності у власність релігійних організацій 20 храмових споруд.

Ще два храми на Вінниччині передали у власніть релігійних громад

Церква, відповідно до своїх статутних завдань і за своїм покликанням робить усе можливе для духовного відродження нації і держави, надає фінансову та матеріальну підтримку українській армії, вимушеним переселенцям із зони АТО та Криму, тим хто проживає в Донецькій і Луганській областях, а також всім нужденним людям. У важкий для держави час, церква стала консолідуючою силою у здоланні негараздів та соціальних проблем.

Ще два храми на Вінниччині передали у власніть релігійних громад

Саме тому, пріоритетним завданням обласної державної адміністрації є підтримка релігійних організацій області у їх духовній, культурно-просвітницькій та соціальній діяльності, забезпечення гармонійного розвитку державно-церковних відносин в області.

Ще два храми на Вінниччині передали у власніть релігійних громад

Повернення церковного майна якраз і є одним із шляхів до збереження миру та спокою в релігійному середовищі.



Переглядів: 3057
Поширень: 0