Мінрегіон працює над вдосконаленням нормативно-правового середовища та запроваджує механізми залучення інвестицій з метою реалізації проектів з підвищення енергоефективності.

Про це 21 квітня сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Кістіон під час зустрічі з представниками Посольства Франції в Україні. У заході взяли участь представники Посольства Республіки Франція в Україні, Мінрегіону, Держенергоефективності, ЄБРР та органів місцевого самоуправління.

Франція допоможе енергоефективно модернізувати будівлю школи у Ладижині«Для України питання енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлюваної енергетики це питання не лише високого рівня європейської культури, але й національної безпеки нашої Держави», - зазначив Володимир Кістіон та додав, що Україна зацікавлена у вивченні досвіду французької сторони, пов’язаного з реалізацією енергоефективних заходів, зокрема щодо технічних, юридичних та організаційних аспектів.

В рамках зустрічі Посольство Республіки Франція в Україні та Європейсько-українське енергетичне агентство представили перші результати проекту компанії Beten International, в рамках якого розроблені документи техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) з підвищення енергоефективності для соціально важливих об’єктів в Харкові, Рівному, Бердичеві та Ладижині, а також продемонстрували презентацію «Енергоефективність в Україні: французький внесок».

Як зауважив заступник директора Beten International Олександр Вангелій, ТЕО – це перший крок до реалізації проекту та ключовий фактор отримання фінансування.

Довідка

Beten International – французька компанія, яка надає повний спектр інжинірингових та консультаційних послуг в галузі розвитку масштабних міжнародних індустріальних проектів. Компанією на замовлення Посольства Республіки Франція в Україні підготовлені попередні ТЕО з реалізації енергоефективних проектів:

  • Котельня на біомасі в м. Бердичів (Житомирська область);
  • Реконструкція насосної станції у м. Харків;
  • Модернізація будівлі школи у м. Ладижин (Вінницька область);
  • Модернізація будівлі лікарні у м. Рівне.

Загальний внесок Республіки Франція у цей проект – 60 тисяч євро.



Переглядів: 3516
Поширень: 0