21 травня, в день Вознесіння Христового, до Храму Різдва Пресвятої Богородиці, що в селі Озаринці Могилів-Подільського району, завітали голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій та начальник управління у справах національностей та релігій ОДА Ігор Салецький, аби виконати почесну місію – офіційно передати церковне майно у власність територіальної громади.

Вітаючи вірян зі святом Вознесіння Христового, керівник Вінниччини зазначив, що у стінах храму, як ніде інде, відчувається велич духу та позитивна енергетика. «Дуже непростий сьогодні час, але життя триває. І ми повинні народжувати дітей, виховувати їх, вчити добра, давати їм шлях в життя. Маємо розвивати власну країну, власне село, вірити в Бога і все робити для того, щоби наша країна процвітала», - підкреслив Валерій Коровій.

Ще один храм на Вінниччині повернули у власність релігійної громади

Голова облдержадміністрації зауважив, що нині відбувається чимало дискусій з приводу того, чому така ситуація спіткала Україну. І, можливо, причина криється також і в діяннях попередніх поколінь, коли руйнувалися та відбиралися храми, коли народ переживав репресії та голодомор. «Дуже символічно, що саме тепер ми вживаємо заходів, спрямованих, в першу чергу, на відновлення історичної справедливості», - відзначив очільник регіону. Затим - зачитав розпорядження голови облдержадміністрації про передачу у власність релігійної громади Озаринець Могилів-Подільського району комплексу будівель і споруд Храму Різдва Пресвятої Богородиці та Храму Успіння Пресвятої Богородиці Могилів-Подільської єпархії УПЦ.

Ще один храм на Вінниччині повернули у власність релігійної громади

По завершенню офіційної процедури підписання договору передачі майна та закріплення його відповідними печатками, Валерій Коровій побажав прихожанам віри, Божої благодаті та впевненості у спроможності українського народу перемогти в такий непростий час.

Ще один храм на Вінниччині повернули у власність релігійної громади

Нагадаємо, що з початку року на Вінниччині, відповідно до розпоряджень голови облдержадміністрації Валерія Коровія, у власність місцевих релігійних громад повернено 22 храми.



Переглядів: 3751
Поширень: 0