Очільник регіону Валерій Коровій провів зустріч з керівниками комунальних засобів масової інформації Вінницької області, під час якої журналісти мали нагоду з перших уст почути інформацію про стан розвитку регіону та отримати відповіді на актуальні запитання щодо ситуації як в державі, так і районах та територіальних громадах Вінниччини та дізнатися про основні напрями діяльності, на яких зосереджена нині увага обласної влади.

«Перша позиція пов’язана з проблематикою АТО. Це великий блок питань, який стосується елементів громадської безпеки, системи цивільного захисту населення. Ми вживаємо комплекс заходів, аби ситуація у Вінницькій області була стабільною. І крок за кроком повинні все зробити для того, щоб люди відчували: безпека гарантована», - зазначив Валерій Коровій. З цією метою, за словами голови облдержадміністрації, проводиться відповідна робота у рамках територіальної оборони, надається максимальне сприяння і підтримка формуванню 59-ї бригади у Гайсині, Калинівському підрозділу «Ягуар», військовій частині 3008, що у місті Вінниця. Крім того, область задіяна у побудові 9 фортифікаційних споруд на Луганщині.

«Пріоритетним напрямом сьогодні є робота з демобілізованими військовими. Це майже 1200 осіб першої черги, з яких 300 військових перебували безпосередньо в зоні АТО, - повідомив очільник регіону. – Ми вибудували окремий блок роботи із сім’ями загиблих і приділяємо цьому максимально велику увагу».

Коровій розповів про розвиток економіки регіону, про об\'єднання територіальних громад та комплекс заходів територіальної оборони

Наступним напрямом Валерій Коровій виділив питання, пов’язані з проблематикою децентралізації влади, акцентувавши увагу на недостатній поінформованості населення стосовно того, в чому власне полягає цей процес. Голова облдержадміністрації торкнувся основних аспектів бюджетної децентралізації та її перших результатів на території Вінницької області, підкресливши при цьому, що вказаним процесом створені передумови для внутрішнього стимулу тих сільських рад, які хочуть розвивати свою територію.

Керівник Вінниччини також інформував журналістів про принципи, мету та бюджетні переваги добровільного об’єднання територіальних громад, водночас наголосивши на винятковій добровільності цього процесу. «Якщо хтось не хоче об’єднуватися – не об’єднуйтесь, розвивайте територію на благо громади, але економічні стимули отримають ті, хто буде в цьому напрямку рухатися. І в епіцентрі тут повинна бути не сільська рада, а надання якісних послуг жителям, які там проживають», - підкреслив Валерій Коровій.

Ще одним пріоритетом обласної влади залишається економічний розвиток регіону, і Вінницька область в цьому питанні, за словами голови ОДА, є локомотивом для зростання. Так, попри досить складну ситуацію в державі, Вінниччина демонструє позитивну динаміку за низкою економічних показників як у розвитку промисловості, так і за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції. «Щодня ми займаємося матеріалізацією конкретних інвестиційних проектів. До прикладу, незабаром до нас з Красноперекопська переїжджатиме машинобудівний завод по виробництву холодильного обладнання, а це півтори тисячі робочих місць в галузі машинобудування. У роботі ще декілька цікавих проектів», - повідомив очільник області.



Переглядів: 3307
Поширень: 0