26 травня оперативники гайсинської міліції затримали двох 15-річних подруг. Кілька днів тому дівчата з магазину одягу вкрали жіночі блузи та футболки.

Як розповів в.о. начальника Гайсинського райвідділу міліції Олег Паламаренко, до міліції з заявою про крадіжку звернулась жінка-підприємець. Вона повідомила, що з її магазину одягу двоє дівчат скоїли крадіжку двох жіночих блуз та трьох футболок. Продавець намагалась наздогнати зловмисниць, але вони її відштовхнули та втекли.

Неповнолітніх зловмисниць оперативники розшукали за описом продавця. Ними виявилися подруги-дев’ятикласниці. Дівчата неодноразово потрапляли в поле зору місцевої міліції. Раніше вони вчиняли крадіжки речей з місцевих магазинів.

Викрадений разом з вішалками одяг, зловмисниці винесли з магазину у шкільних рюкзаках. Блузи та футболки у школярок вилучені.

Попри те, що дівчата неповнолітні, їм доведеться нести кримінальну відповідальність, яка за такого роду злочини настає з 14 років.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). За таке правопорушення передбачено покарання до 6 років позбавлення волі.



Переглядів: 2688
Поширень: 0