Підприємство «Доктор Дельфін» у місті Хмільник Вінницької області запросило на дельфінотерапію бійців АТО, що знаходяться на реабілітації у санаторії «Хмільник». Про це повідомив директор підприємства, член партії «Солідарність – Блок Петра Порошенка» Борис Когут.

«Ми запросили українських бійців, які проходять реабілітацію у військовому клінічному санаторії «Хмільник» Міністерства оборони, на десятиденні сеанси дельфінотерапії. Лише за останній місяць дельфіни Зевс та Лілу, Джоні та Беті оздоровили 13 захисників із Запорізької, Дніпропетровської, Хмельницької, Житомирської, Київської та інших областей України. Окрім дельфінів, з військовими працюють два психологи, три тренери та реабілітолог», - сказав він.

Окрім дельфінотератії, воїни проходять повний курс масажу та релаксотерапії, їм готуються спеціальні фіточаї.

У Хмільнику оздоровлюють бійців АТО дельфінотерапією

За словами військового психолога Ірини Андрущик, «хлопці, які повернулись з АТО, спочатку дуже сковані, замкнуті у собі, нікому не довіряють. Після кількох сеансів з дельфінами вони відкриваються до спілкування, стають емоційно відкритими, в них покращується сон, відходять жахіття, нормалізується тиск».

Керівник підприємства «Доктор Дельфін» Борис Когут і раніше допомагав військовим АТО: передавав тепловізори, бронежилети, одяг і просто допомагав коштами.



Переглядів: 4196
Поширень: 0