У рамках робочої поїздки до Ямпільського району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій 29 травня відвідав ПАТ «Ямпільський приладобудівний завод», який є головним промисловим підприємством району.

Виробництво, у якому на сьогодні задіяно 312 працівників, зорієнтоване в основному на виготовлення газових лічильників і, відповідно до укладеного в минулому місяці контракту, співпрацює з «Київгазом» щодо поставки необхідного облікового обладнання.

Валерій Коровій відвідав Ямпільське підприємство, яке виробляє прилади газового обліку

Голова обласної державної адміністрації ознайомився з роботою підприємства, оглянувши виробництво та поспілкувавшись із працівниками заводу. Відтак висловив переконання, що Ямпільський приладобудівний завод знайшов свою нішу у промисловому середовищі регіону.

Валерій Коровій відвідав Ямпільське підприємство, яке виробляє прилади газового обліку

«Цікаво, що в Ямполі газопостачання немає, а таке підприємство, яке виробляє прилади для обліку споживання газу, є. Причому виробництво унікальне і абсолютно конкурентоспроможне», - відзначив Валерій Коровій.

Водночас керівник Вінниччини зауважив, що ситуація у сфері машинобудування на сьогодні досить непроста, враховуючи в тому числі й таку її специфіку як низька, порівняно з іншими галузями промисловості, швидкість обертання обігових коштів. Причому, за словами голови ОДА, чим більш матеріалоємне виробництво, тим відчутнішою є ця проблематика.

Валерій Коровій відвідав Ямпільське підприємство, яке виробляє прилади газового обліку

«Машинобудування потребує чітких державних програм, пов’язаних з його стимулюванням. Бо, дійсно, складається враження, що підприємства, які в цій сфері працюють, сьогодні залишилися один на один зі своїми проблемами. Як економіст можу зазначити, що загалом стимулювання розвитку машинобудування є дуже важливим етапом, тому що одне робоче місце в цій галузі через так званий мультиплікатор створює біля себе від 5 до 10 нових робочих місць в інших сферах діяльності», - підкреслив Валерій Коровій.

А водночас повідомив, що нині область має нагоду реалізувати серйозний проект саме у сфері машинобудування, який передбачає створення до 1,5 тисячі робочих місць у галузі виробництва холодильного обладнання для підприємств пивної промисловості.



Переглядів: 6645
Поширень: 0