У санаторії «Поділля» ялтинські дельфіни оселилися задовго до анексії Криму - близько чотирьох років тому. За допомогою дельфінотерапії тут надають реабілітаційні послуги для дітей з ДЦП, синдромом Дауна, аутизмом. За особливими програмами займаються з малюками з соціально незахищених сімей.

Методика унікальна, адже спілкування з цими ссавцями не тільки цілюще, але й дарує особливе емоційне задоволення, здатне вилікувати душевні травми. Дельфіни дуже трепетно ​​ставляться до людини, допомагаючи створити відчуття співпереживання і подолати замкнутість.

Виступ перед глядачами для морських артистів не стільки робота, як особлива форма спілкування у вигляді гри. У показових номерах тварини весело грають з м\'ячами, скакалкою, а іноді - власним тренером.

Яскраві емоції тут дарують у рамках благодійних акцій дітям-сиротам і з особливими потребами.

Нещодавно до цієї категорії долучилися й малюки з родин воїнів АТО.

Чорноморські дельфіни Зевс, Бетті, Лілу та Джонні Вокер забезпечили незабутні враження юним подолянам. На показову програму запросили 50 дітей з Хмільницького району, та 37 - з райцентру. В адміністрації установи підкреслили, що такі акції будуть практикувати й надалі, адже це найменше, чим можуть допомогти.

Нагадаємо, в дельфінарії також успішно справляються з реабілітацією військовослужбовців, які воювали на Сході. Лікування пройшли більше двадцяти бійців.



Переглядів: 3178
Поширень: 0