Впродовж двох років розслідування правоохоронці здобули докази для притягнення до відповідальності 23-річного підозрюваного в убивстві дівчинки. Слідство було утруднено тим, що до цього часу остаточно не встановлено причину смерті потерпілої.

В липні 2013 року до Гайсинського районного відділу міліції надійшло повідомлення про зникнення 15-річної мешканки с. Харпачка. З заявою звернувся сільський голова через декілька днів після зникнення неповнолітньої, адже дівчинка виховувалася у не зовсім благополучній сім’ї. Міліція розпочала пошуки дитини, але знайти її вдалося лише через 20 днів в пшениці на полі біля с. Басаличівка.

За словами заступника начальника слідчого управління міліції УМВС у Вінницькій області Олександра Солдатова, під час огляду загиблої дівчинки експерти констатували значні гнилісні зміни, які не дозволили встановити причину смерті. Разом з тим правоохоронці розпочали слідчо-розшукові заходи для встановлення обставин загибелі дівчинки. В поле зору міліціонерів відразу потрапив 23-річний мешканець Ладижина, якого бачили в день зникнення дівчинки разом з нею. Однак тоді для його затримання не було достатньо доказів.

Розкрито вбивство 15-річної дівчинки, яку два роки тому вбив 23-річний молодик

Під час проведення негласних слідчих дій правоохоронці здобули додаткові докази, під тиском яких підозрюваний надав зізнавальні покази. За попередніми даними слідства, молодик проводив дівчинку з Ладижина після вечірки додому польовою дорогою. Зі слів підозрюваного, його роздратувало те, що вона негативно відізвалась про його сім’ю, внаслідок чого він вдарив її. Від завданого удару в шию потерпіла померла на місці події. Після цього підозрюваний відніс її на пшеничне поле та залишив.

Наразі слідство проводиться за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство) та ст.185 КК України (крадіжка), так як зловмисник вкрав телефон у потерпілої. За умисне вбивство передбачено покарання до 15 років ув’язнення. На даний час відповідно до показів підозрюваного, проводиться судово-медична експертиза для встановлення механізму нанесення тілесних ушкоджень та їх причинно-наслідковому зв’язку зі смертю дівчинки.



Переглядів: 3504
Поширень: 0