Вінницькі працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю спільно з оперативниками з Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України, львівськими та миколаївськими колегами припинили діяльність кібершахраїв, які з допомогою підробних розрахункових карток здійснювали втручання в діяльність банківської системи та привласнювали кошти.

За словами т.в.о. начальника УМВС України у Вінницькій області Олександра Глянька, два жителі Миколаївської області підозрюються у незаконному використанні електронних копій банківських карток міжнародної платіжної системи MasterCard. Проведеними першочерговими оперативними заходами зловмисників, які пересувались на автомобілі «Деу-Ланос» було затримано на території Вінницького району. Під час огляду у них вилучили більше десятка банківських розрахункових карток, обладнання для їх підробки, ноутбук. Зловмисники з допомогою фальшивих дублікатів карток знімали кошти з рахунків в банках, які знаходяться в Україні та за кордоном.

Підозрювані у кібершахрайстві купували оргтехніку, побутову техніку, золоті вироби, розраховуючись підробленими картками. Попереднім слідством встановлено, що тільки за останні три дні зловмисники отоварилися на суму близько 25 тисяч гривень. Яка загальна сума злочинних заробітків буде з’ясовано в ході розслідування.

Слідчим управлінням відкрито кримінальні провадження за ознаками ч.1 ст.361 КК України (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп\'ютерних мереж чи мереж електрозв\'язку) та ч.3 ст.190 КК України (шахрайство). За такі злочини передбачено покарання до восьми років ув’язнення .



Переглядів: 3027
Поширень: 0