Наймолодші жителі села Северинівка, що у Ямпільському районі відтепер відвідуватимуть сучасно обладнаний та капітально відремонтований дитячий садочок. Дошкільний заклад «Дзвіночок» отримав «нове обличчя» в рамках проекту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», що впроваджується на Вінниччині Українським фондом соціальних інвестицій. На його реалізацію Уряд Німеччини через Німецький банк розвитку KfW виділив понад один мільйон гривень. Крім того, важливу роль відігравала спроможність громади, яка забезпечила співфінансування у розмірі не менш ніж 20%. Також для створення належних умов для хлопчиків і дівчаток у садочку, 106,5 тисяч гривень додатково було виділено з обласного бюджету.

10 липня відбулось урочисте відкриття дитячого садочку після реконструкції. Тут зокрема замінили покрівлю даху, облашували водостоки, встановили блискавкозахист, замінили вікна, двері, завершили зовнішнє та внутрішнє оздоблення, а також встановлено нову систему опалення. До того ж встановили твердопаливний котел, який взимку обігріватиме приміщення пілетами із соломи.

На Вінниччині за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини капітально відремонтували дитячий садочок

В урочистостях взяли участь директор УФСІ Віктор Мірошниченко, керівники району, жителі Северинівки.

В черговий раз, переконався в дієвості механізмі щодо залучення до розбудови соціальної інфраструктури позабюджетних коштів у співфінансуванні з місцевими бюджетами і коштами безпосередньо громадян голова облдержадміністрації Валерій Коровій, якому випала честь перерізати традиційну червону стрічку оновленого дитячого садочку.

На Вінниччині за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини капітально відремонтували дитячий садочок

На його думку, мета даного проекту не просто відремонтувати соціально важливий об’єкт, а і підвищити потенціал місцевих активних громад, згуртувати їх, заохотити до самоорганізації заради вирішення спільних соціально важливих місцевих проблем.

«Найбільша проблема, коли ми говоримо про розвиток сільських територій, це відсутність активних людей, які прагнуть щось зробити і проявити ініціативу. Тому ми на сьогоднішній день дуже задоволені цим проектом, а загальний настрій, який присутній у місцевих жителів вселяє певний оптимізм щодо великої спроможності Вінниччини, і України рухатися вперед» - наголосив Валерій Коровій.

На Вінниччині за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини капітально відремонтували дитячий садочок

Відремонтований садочок відвідуватиме 35 маленьких жителів Северинівки. Загалом, як зазначив керівник виконавчої гілки обласної влади Валерій Коровій, в поточному році на Вінниччині планується відкрити 9 дитячих садочків.

«Ми з оптимізмом дивимося в завтрашній день. Хоча проблем є досить багато, але разом з цим це дуже великий поштовх вперед. Найближчим часом буде сесія обласної Ради, в рамках якої плануємо додатково виділити один мільйон гривень для співфінансування такого роду проектів. Ми зараз активно працюємо з цілим рядом донорських організацій, які приходять у Вінницьку область. І тут дуже важливі позитивні приклади. Адже кожен успішний проект є іміджевим, і дає нам можливість в процесі перемовин з грантовими організаціями, з Європейським Союзом вирішувати проблеми, вирішення яких сьогодні потребує територіальна громада» - зауважив Валерій Коровій.

На Вінниччині за рахунок грантових коштів Уряду Німеччини капітально відремонтували дитячий садочок

Вітаючи жителів Северинівки та усіх присутніх з успішним завершенням проекту, голова облдержадміністрації Валерій Коровій, керівник райдержадміністрації Михайло Вдовцов та директор Українського фонду соціальних інвестицій Віктор Мірошниченко вручили грамоти та подяки.

Для довідки:

Німецький уряд через банк розвитку KfW розширює спільний проект «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури» та надає грантові кошти на проекти з реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури в сільській місцевості України.

В рамках проекту заплановані заходи з реконструкції об’єктів соціальної інфраструктури, шкіл та дитячих садків, закладів базового медичного обслуговування. Метою реалізації мікропроектів є покращення сфери надання послуг та енергоефективного господарювання, підтримка українських громад у процесі наближення до європейських стандартів.

Впровадження інвестицій здійснюється Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) у Львівській, Вінницькій та Кіровоградській областях. Угоду про впровадження у Вінницькій області даного проекту було підписано 31 липня 2012 року. 

24 жовтня на засіданні Вінницької Обласної спостережної ради та Наглядової ради УФСІ відбувся конкурсний відбір проектів, переможцем якого стала Северинівська сільська рада – «Капітальний ремонт будівлі ДНЗ "Дзвіночок" в с. Северинівка по вул. Радянська 10 Ямпільського району Вінницької області».

11 листопада 2013 року в Ямпільській РДА відбулося підписання 4-ох сторонньої Рамкової угоди (УФСІ – СР - голова АпВ - ГО «Молодь Ямпільщини»). Початкова загальна кошторисна вартість складала 1065,0 тис.грн.

3 18 серпня 2014 року розпочалися роботи на об\'єкті в с. Северинівка – ДНЗ «Дзвіночок».



Переглядів: 3888
Поширень: 0