На зустрічі обидві сторони відзначили, що спільні проекти, які вже стартували на Вінниччині, довели свою практичну ефективність:

  1. Програма «Здоров\'я матері та дитини» (2008-2010 рр.) спрямована на збереження здоров»я матері та дитини, поліпшення перинатальних послуг, впровадження телемедицини. Програма діє в Іллінецькому, Калиновському, Козятинському, Тульчинському, Хмільницькому та Могилів-Подільському районах.
  2. Програма «Стратегії міліції з попередження підліткової злочинності» - реалізовується в м.Вінниця та Жмеринському районі. Проект спрямований на впровадження регіональних моделей профілактики підліткової злочинності.
  3. Програма «Стале використання земельних ресурсів в Україні» реалізовується в Іллінецькому районі.
  4. «Швейцарські трамваї для м.Вінниці» . Успішне співробітництво в цьому напрямку викликало бажання продовжити проект, згідно з яким у 2009 році місто отримає ще 15 моторних вагонів «Міраж», а в подальшому буде розглянуто можливість отримання ще 15 вагонів.
  5. Швейцарсько-Український проект «Підтримка децентралізації в Україні» реалізується в Тульчинському, Калиновському та Іллінецькому районах. Завдяки першому етапу проекту в область залучено інвестицій на суму 1,22 млн. грн.. Наразі діє другий етап проекту у 8 селах трьох районів Вінниччини.
За словами голови обласної державної адміністрації Олександра Домбровського, співпраця із швейцарськими агенціями – це не просто фінансова та матеріальна допомога для області, це розробка інструменту та механізмів для місцевих громад для самостійного розв»язання своїх проблем.

Отже, наразі визначаються перспективні напрямки подальшого співробітництва Вінниччини та швейцарських агенцій. Як зазначив пан Мануель Еттер, окрім продовження нині діючих програм, увага швейцарської сторони буде спрямована на нові спільні проекти, які стосуватимуться енергозбереження, альтернативних енергетичних технологій, а також децентралізації влади в Україні.


Переглядів: 2976
Поширень: 0