Сьогодні голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій взяв участь у селекторній нараді під головуванням щодо забезпечення учасників АТО земельними ділянками та підготовки і затвердження перспективних планів формування територій громад області під головуванням заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Романа Абрамовського.

На сьогодні вже 702 учасники АТО отримали накази про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу їх у власність. Їх площа - понад 277 га.

Виявили бажання отримати земельну ділянку в області 2680 учасників АТО. На разі їх звернення опрацьовують. Майже 85 % військових вже отримали дозвіл на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок на загальну площу 1628,14 гектари.

«Вже підписано 2288 наказів Держкомзему України про надання їм згоди на розробку документів. Це означає, що найближчим часом вони отримають ці ділянки. 702 учасники вже повністю пройшли цю процедуру, і вже мають на руках свідоцтва, які підтверджують право власності», - уточнив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

На Вінниччині виявили бажання отримати земельну ділянку 2680 учасників АТО

Під будівництво, переважно, надаються наділи площею 10-15 соток. Якщо військовослужбовець планує отримати земельну ділянку з метою створення особистого селянського господарства, він може отримати до 2 га землі в сільській місцевості.

Андрій Гижко також пояснив, з чим пов’язані відмови у розгляді звернень: «В області маємо близько ста відмов. Вони пов’язані з кількома причинами: десь неправильно заяву уточнено, хтось перед цим уже отримав, ще не будучи учасником антитерористичної операції, і вже скористався своїм правом на земельну ділянку, а в законодавстві записано, що людина протягом життя може лише один раз безкоштовно отримати земельну ділянку».

Очільник області Валерій Коровій підкреслив: обласна державна адміністрація спільно з органами місцевого самоврядування будуть робити усе, аби створити в області всі умови для належного соціального захисту бійців АТО.



Переглядів: 2958
Поширень: 0