Після нашумілого ДТП за участі начальника Тростянецького районного ДАІ, на ті самі "граблі" наступив помічник прокурора Тростянецького району Максим Куцяк.

Прокуратура Вінницької області у п'ятницю повідомила через прес-службу про початок службової перевірки по факту керування автомобілем у нетверезому стані помічником прокурора Тростянецького району.

Зокрема, в повідомленні йшлося: "Прокуратурою Вінницької області, з метою з’ясування всіх обставин події щодо можливого вчинення адміністративного правопорушення працівником прокуратури одного з районів Вінниччини, розпочато службову перевірку (розслідування). Зокрема, перевіряється ймовірність його перебування за кермом автомобіля в нетверезому стані".

Про кого йдеться у повідомленні, стає відомо з місцевих ЗМІ.

В п’ятницю, близько 16.30, в центрі міста Тростянець, інспектор Державтоінспекції з місцевим самооборонівцем зупинили автівку «Мазда 6». Машиною кермував помічник прокурора Тростянецького району Максим Куцяк. На відео видно, як співробітник ДАІ вимагає пред’явити документи, але отримує відмову. Куцяк мотивує це тим, що залишив їх на робочому місці та визнає провину. Пізніше документи принесли на місце події працівники прокуратури. Був складений протокол про адміністративне правопорушення за статтею 126, пише "20 хвилин".

Проте інспектор запідозрив нетверезість водія через характерний запах, що йшов від нього. Від проходження тесту на алкотестері на місці чиновник відмовився. Пізніше огляд на стан сп'яніння він пройшов в лікарні. Тест показав 0.69 проміле при допустимих 0.20.

Також у чоловіка взяли необхідні аналізи на вміст етанолу. Співробітник ДАІ склав на порушника другий адміністративний протокол за статтею 130 частиною 1 (Керування автомобілем в стані сп’яніння)

Однак справу хочуть зам'яти, каже заступник начальника штабу Тростянецького підрозділу Громадського Формування Народної Самооборони Вінницької області Василь Мацан. Самооборонівцям навіть погрожували.

"Сам заступник прокурора Куцяк впевнений, що йому нічого не буде. Про це він хвалився людям, а у нас містечко не велике. Отже поповзли чутки, що у Вінниці аналізи крові стануть чистими, а всіх учасників затримання «порвуть». Самооборонівцям вже дзвонили та погрожували" , - сказав він.

Тим часом голова облдержадміністрації Валерій Коровій, який саме в п'ятницю перебував з візитом у Тростянецькому районі, запевнив тростянчан, що ніхто нікого прикривати не буде.

"Я хочу вам сказати, що ніхто нікого захищати не буде. І так передайте усім. Кожному буде дана оцінка відносно того, що є", - сказав Валерій Коровій на нараді в Тростянці.



Переглядів: 7067
Поширень: 0