На даний час активна фаза часткової мобілізації, а саме поставки військовозобов’язаних до навчальних військових частин завершилась. Завдання  виконано повністю, якісно та у визначені терміни, для чого було спільно проведено великий обсяг заходів по оповіщенню, уточненню військово-облікових даних, проведенню медичних оглядів для визначення ступеня придатності до військової служби, врученню повісток,  укомплектуванню команд та відправки військовозобов’язаних до навчальних військових частин.

В рамках шостої черги до військових комісаріатів області, не чекаючи повістки, для того щоб з честю та гідністю виконати свій конституційний обов’язок по захисту Вітчизни, добровільно прибули більше 120 військовозобов’язаних, які були призвані при мобілізації та на даний час проходять підготовку у навчальних центрах. Нехай буде прикладом для чоловіків, які всіляко переховувались та не з’являлись за викликом у військовий комісаріат:  на даний час 4 жінок проходять підготовку у навчальних частинах.

В кращу сторону по організації та виконанню мобілізаційних заходів хочемо відмітити: Вінницький, Гайсинський, Жмеринський, Іллінецький, Калинівський, Козятинський, Липовецький, Немирівський, Оратівський, Погребищенський, Теплицький, Тиврівський, Тульчинський та Хмільницький райони, які незважаючи на тяжкі умови сьогодення якісно та вчасно виконали поставлене перед ними державою завдання, за що їхнім керівникам висловлюю щиру вдячність.

Нажаль цього не можна сказати решті керівників районів, в яких мали місце неодноразові зібрання громадян в протест проведення мобілізаційних заходів, не в повній мірі сприяли військовим комісаріатам в проведенні заходів оповіщення, розшуку та доставки військовозобов’язаних до військкомату, чим ставили під загрозу виконання завдання Вінницькою областю в цілому.

Але із закінченням активної фази часткової мобілізації військовими комісаріатами спільно з органами місцевої влади, місцевого самоврядування, правоохоронними органами, керівниками підприємств, установ, організацій буде продовжуватись виконання заходів 6 черги часткової мобілізації. "З метою продовження відновлення та покращення стану військового обліку в районах відповідальності продовжуватимуться заходи по оповіщенню військовозобов’язаних для уточнення військово-облікових даних та проводитимуться медичні огляди", - додав військовий комісар полковник Геннадій Долгашов.

Слід наголосити, що за всіма фактами неявки військовозобов’язаних за викликом у військкомат, перешкоджання діяльності посадових осіб військових комісаріатів документи направлені в правоохоронні органи. Жоден військовозобов’язаний чи керівник, який вчинив такі дії не залишиться поза увагою, а буде притягнутий до відповідальності згідно вимог чинного законодавства.



Переглядів: 3421
Поширень: 0