Відповідно Указу Президента України військовим частинам, які брали участь у антитерористичній операції на сході України, вручено Бойові прапори. Серед них і Могилів-Подільський прикордонний загін. Бойовий стяг, який символізує оновлення та початок нової історії українського війська, доставлено до військової частини 31 серпня. В урочистій і піднесеній обстановці особовий склад зустрічав Бойове знамено.

Воїни Могилів-Подільського прикордонного загону одними з перших стали на оборону державного рубежу. За мужність та героїзм під час виконання оперативно-бойових завдань на сході України 14 військовослужбовців відзначені орденами «За мужність» та «Богдана Хмельницького». Понад 70 прикордонників удостоєні відомчих нагород «За мужність в охороні державного кордону», «Відмінний прикордонник», грамот та цінних подарунків від Голови Відомства. Семеро полеглих воїнів загону Указом Президента України нагороджені орденом «За мужність» посмертно….

Прикордонники Могилів-Подільського загону отримали символ доблесті і честі - бойовий прапор

Територія виконання завдань Могилів-Подільського прикордонного загону на сході України чимала: селище Зеленопілля, прикордонні пункти пропуску «Довжанський», «Васильківка», «Авдіївка», «Мар’їнка», опорні блок-пости поблизу Артемівська. Під смертельними обстрілами «Градів», «Ураганів» та «Смерчів» понад 350 прикордонників загону з честю виконали поставлені завдання по захисту суверенітету та цілісності Батьківщини.

Звертаючись до особового складу з вітальним словом, та висловлюючи подяку за сумлінну службу, командир військової частини полковник Юрій Василик зазначив: «Бойовий прапор прикордонного загону – символ доблесті, честі та слави. Він зобов’язує кожного з нас віддано служити українському народові, мужньо і непохитно боронити рідну землю, не шкодуючи життя!»



Переглядів: 4980
Поширень: 0