3 вересня 2015 року на плацу Вінницького обласного збірного пункту бійці загону територіальної оборони Козятинщини склали Військову присягу на вірність українському народові. Під звуки козацького маршу було внесено державний прапор і в урочистій обстановці під виконання гімну України військовозобов’язаним вручили бойову зброю. З привітальними словами перед новобранцями виступили представники обласного військового комісаріату, місцевого самоврядування, настоятель Іллінської церкви української православної церкви Київського патріархату отець Роман.

"Є багато людей, які бажали б долучитися до оборони своєї країни, але з тих чи інших причин не можуть виїхати на Схід. Проте вони готові зі зброєю у руках захищати свій регіон. Тож зараз вони відновлюють свої навички володіння зброєю. Це демонструє, що у районі дійсно відбуваються заходи щодо захисту безпеки регіону, і від цього люди почувають себе спокійніше",- зазначив Вінницький обласний військовий комісар Геннадій Віталійович Долгашов.

Бійці загону територіальної оборони Козятинщини склали Військову присягу на вірність українському народові

Бути вірним присязі, наслідувати славу козаків, та мужність синів та братів, які сьогодні захищають територіальну цілісність та незалежність України на Сході побажав бійцям заступник Вінницького обласного комісара учасник бойових дій на Донбасі, підполковник Щербатий О.А.

Учасник навчальних зборів голова Козятинської РДА Оркуша Олег Сергійович сказав , що в Козятинському районі такі збори проводяться вперше, і вперше бійцями загону є сільські голови, та представники районної влади. Він запевнив, що в тяжкий для України час керівники всіх рівнів разом з мешканцями району стануть пліч-о-пліч в стрій, щоб зі зброєю в руках захистити рідний край.

По завершенню урочистостей всі воїни отримали благословення отця Романа на успішне проходження навчань, та слухали виступи місцевих творчих колективів.

«Сьогодні кожен з нас повинен визначитись хто він є, ми маємо відкинути зло ці лукавство, яке є навколо нас,- побажав отець Роман,- хай Господь допоможе здобути всі навички і вміння необхідні для того щоб захистити свою сім’ю, село, місто і Україну».

«Особовий склад загонів оборони включається до складу Збройних Сил України та має правовий статус військовослужбовців з поширенням на них всіх прав, пільг, соціальних гарантій та фінансових виплат, встановлених чинним законодавством», - додав полковник Г. Долгашов.



Переглядів: 3839
Поширень: 0