Загальна сума конфіскованої продукції зі штрафними санкціями склала понад 1,1 млн. грн.

Двадцять тисяч п’ятсот пачок цигарок з акцизними марками Республіки Молдова намагався нелегально провезти на територію України через пункт пропуску у Могилів-Подільському 50-річний водій вантажівки. Нелегальний товар зловмисник переховував у подвійному, спеціально обладнаному дні напівпричепу вантажівки. В той час, як у декларації водій вказав лише особисті речі.

За незаконний ввіз в країну молдавських цигарок водій вантажівки заплатить півмільйона гривень штрафу

Факт незаконного переміщення підакцизних товарів через державний кордон України виявили оперативні співробітники Головного управління ДФС у Вінницькій області та працівники Вінницької митниці ДФС за участю працівників Могилів-Поліського прикордонного загону на міждержавному пропускному пункті «Могилів-Подільський – Отач». Спільне відпрацювання проведене в рамках загальнодержавної операції «Рубіж», що спрямована на викриття кримінальних правопорушень в митній сфері, попередження, виявлення і припинення каналів незаконного переміщення товарів народного вжитку, в тому числі під виглядом їх транзитного переміщення.

За незаконний ввіз в країну молдавських цигарок водій вантажівки заплатить півмільйона гривень штрафу

Рішенням суду даний громадянин визнаний винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 483 Митного кодексу України – переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників) та інших засобів або способів, що утруднюють виявлення таких товарів. Порушнику доведеться сплатити штраф та витрати загальною сумою близько 450 тис. грн. Крім того, рішенням суду незаконна продукція та причеп як безпосереднє знаряддя правопорушення – всього на суму понад 670 тис. грн. – конфісковані на користь держави



Переглядів: 3952
Поширень: 0