У с. Пиків Калинівського району відкрито пам’ятний знак, присвяченого 200-й річниці з дня смерті видатного подільського письменника, археолога і політичного діяча, поляка за походженням Яна Потоцького.

Зі словами подяки за спільну пам'ять до історії польського та українського народу виступив Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці - Томаш Олейнічак. 

Начальник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації Ігор Салецький привітав жителів та гостей села з цією урочистою подією.

Право відкриття пам΄ятного знаку було надано Генеральному Консулу РП у Вінниці Томашу Олейнічаку, представнику Посольства РП у Києві Каролю Язовскі, голові Калинівської райдержадміністрації Гаврилюку Володимиру Олександровичу та голові Пиківської сільської ради Козаку Федору Васильовичу.

На Вінниччині відкрили пам'ятний знак Яну Потоцькому

Його Преосвященство, Єпископ, ординарій Кам΄янець-Подільської Дієцезії Леон Дубравський освятив пам’ятний знак.

На Вінниччині відкрили пам'ятний знак Яну Потоцькому

Делегація мала нагоду відвідати не діючий костел, побудований ще у 1774р. та колишній родовий маєток Я.Потоцького.

Завершенням візиту делегації став перегляд відеофільму «Життя та творчість Я.Потоцького» у Пиківському шкільному музеї, після якого учитель історії Володимир Семенець вручив у подарунок Генеральному Консулові РП у Вінниці Томашу Олєнічаку авторську книгу «Історія села Пиків».



Переглядів: 6536
Поширень: 0