Досудовим розслідуванням установлено, що державний реєстратор з метою отримання фізичною особою неправомірної вигоди у формі набуття нею права власності на корпоративні права сільськогосподарського товариства, умисно, всупереч інтересам служби, зловживаючи своїм службовим становищем провів незаконну реєстраційну дію – «Державна реєстрація змін до установчих документів юридичної особи».

Внаслідок проведених державним реєстратором вище вказаних реєстраційних дії, до установчих документів (статуту) сільськогосподарського товариства внесені зміни, згідно з якими новим власником (засновником) вказаного товариства із часткою в розмірі 100% статутного капіталу зареєстровано особу, яка не мала на це законних підстав.

Його дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 КК України, як зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь – якої неправомірної вигоди для іншої фізичної особи використання службовою особою службового становища, якщо воно завдало істотної шкоди інтересам окремих громадян та спричинило тяжкі наслідки.



Переглядів: 1819
Поширень: 0