Сьогодні, під головуванням Міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка відбулася Всеукраїнська селекторна нарада, в ході якої розглядалися питання сівби озимих культур, стану посівів озимих культур, а також завершення комплексу осінніх польових робіт та балансів попиту і пропозиції зерна.

За словами Миколи Неїлика, нині агроформування краю продовжують закладати основи під урожай наступного року. Озимі зернові на Вінниччині посіяно на площі 385 тис. га, або 104% до прогнозу.

«Отримано сходів на 83,2% площ. В доброму стані перебуває 37,9 % сходів, в задовільному - 46,7 %, слабкі і зріджені - 15,4%. Сходи озимого ріпаку отримано на 89,3% посіяних площ. В доброму стані знаходиться - 27,6% сходів, в задовільному – 47,4%, слабкі та зріджені – 25%» - повідомив Микола Неїлик

Крім того, як наголосив Микола Неїлик, аграрії на завершальному етапі жнивної кампанії. Так, зернові культури зібрано на 96,1 % площ, намолочено біля 3,7 мільйонів тонн зерна, при середній урожайності 46,3 ц/га, яка нижча минулорічної на 10,4 ц/га. «Кукурудзу на зерно зібрано на 89,4 % площ, залишилося до збирання ще 31,2 тис. га. При темпах збирання, які ми мали за останній тиждень,а це майже 5,3 тисяч га в день, плануємо завершити збір кукурудзи за 5 днів. Середня урожайність 48,9 ц/га, або на 31,5 ц/га нижча минулорічної» - зауважив Микола Неїлик.

Продовжується копання цукрових буряків, на сьогоднішній день їх викопано на 76% площ, залишилося ще 12,5 тис.га. «Урожайність 372 ц/га, або на 105 ц/га менша минулорічної. Стосовно завершення копки цукрових буряків, то технічні можливості дозволяють їх викопати за три дні. Але враховуючи реалії цього року, копка і транспортування на цукрові заводи відбувається по мірі їх переробки» - зазначив Микола Неїлик.



Переглядів: 3021
Поширень: 0