Зверненню з заявами до суду передувало встановлення прокуратурою факту неприйняття спадщини — двох житлових будинків та земельних ділянок, що належали померлим місцевим мешканцям, у яких не було спадкоємців.

Сільською радою упродовж декількох років не вирішувалось у встановленому законом порядку питання про визнання цієї спадщини відумерлою та передачі її до земель сільської ради. Зволікання з передачею житлових будинків та земельних ділянок сільській територіальній громаді створювало високу ймовірність їх незаконного використання, а можливо і відчуження.

Рішенням Калинівського районного суду заяви задоволено та передано територіальній громаді в особі Нападівської сільської ради Калинівського району житловий будинок з господарськими будівлями загальною площею більше 117 м. кв., що розташований у Нападівці, та земельну ділянку площею майже 3 га, а також житловий будинок із господарськими будівлями загальною площею майже 54 м. кв у Мончинці та земельну ділянку площею 4,5 га.

Територіальною громадою надіслано лист-подяку органам прокуратури за вжиті заходи реагування, завдяки яким судом визнано за громадою право власності на житлові будівлі, що в подальшому надасть можливість забезпечити житлом переселенців з тимчасово окупованої території АР Крим та території проведення антитерористичної операції.

На даний час в зазначених житлових будинках проводяться ремонтні роботи.



Переглядів: 1928
Поширень: 0