Слідчим відділом Крижопільського відділення поліції відкрито кримінальне провадження за фактом протиправного заволодіння майном місцевого ринку відповідно до ч.2 ст.206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації).

21 листопада до Крижопільського відділення поліції надійшло повідомлення від керівника «Крижопільського кооперативного ринку», що на територію ринку зайшли близько 20 невідомих осіб, які намагались захопити адміністративне приміщення, пошкодивши при цьому вхідні двері. Свої дії вони мотивували тим, що 22-річний вінничанин начебто був призначений районним споживчим товариством новим керівником ринку.

На місце виїхала слідчо-оперативна група поліції. Правоохоронці забезпечили громадський порядок, встановили та опитали усіх учасників інциденту.

Після проведення необхідних слідчих дій на місці події під час опечатування приміщення ринку поліцейським довелося затримати вісьмох осіб, які відмовились виконувати законні вимоги працівників поліції залишити приміщення вказаного підприємства.

Дані громадяни, віком від 19 до 23 років, жителі м. Вінниці, були доставлені до Крижопільського відділення поліції, де на них складено протоколи про скоєння адміністративного правопорушення, передбаченого ст.185 КУпАП (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

Крижопільським районним судом прийнято рішення про обрання покарання відносно даних осіб у вигляді адмінарешту строком від двох до 5 діб.

На даний час триває розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.206-2 КК України (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років. Правоохоронці встановлюють організаторів спроби рейдерського захоплення кооперативного підприємства.



Переглядів: 2990
Поширень: 0