Починаючи з другої фази, проект DESPRO, крім сфери водопостачання, підтримує також місцеві проекти з утилізації твердих побутових відходів (ТПВ). В одному з цільових районів проекту – Тульчинському районі Вінницької області з березня 2011 року почався процес стратегічного планування інтегрованого поводження з ТПВ, який охоплює м. Тульчин та дві сусідні громади – с. Суворовське та с. Кинашів.

DESPRO спільно з Муніципальною програмою врядування та сталого розвитку (MGSDP) розробили Стратегію поводження з ТПВ, створивши у такий спосіб основу як для покращення рівня послуги, так і для подальшого охоплення території усього району. Стратегію було схвалено Мінрегіоном як таку, що відповідає напрямам державної політики у сфері поводження з побутовими відходами; її також рекомендовано для подальшого використання під час розроблення місцевої програми поводження з побутовими відходами.

Цей проект міжмуніципального співробітництва є інноваційним для України. Його реалізація вирішить проблеми відходів у районі, поліпшить екологічні умови та виробить модель, що може використовуватись в інших регіонах України. 



Переглядів: 3507
Поширень: 0