Внаслідок незаконних дій посадовців державі завдано шкоду в розмірі понад 15 мільйонів гривень. За фактом зловживання владою відкрито кримінальне провадження. Винуватцям загрожує до шести років ув’язнення.

Працівники Управління захисту економіки Національної поліції України в Вінницькій області зібрали матеріали відносно незаконних дій осіб державного підприємства у сфері лісового господарства, внаслідок чого знищено шість тисяч дерев природно-заповідного фонду України.

У користуванні підприємства знаходяться землі національного природного парку. Протягом 2014 року службові особи держустанови, всупереч вимогам законодавчих актів здійснили вирубку насаджень на загальній площі понад 14 гектарів.

Види, обсяги, терміни, місце та особливості проведення санітарно-оздоровчих заходів (суцільно-санітарні рубки) визначаються фахівцями державних органів лісового господарства на підставі оцінки санітарного стану лісових насаджень. Дерева, що потребують такого виду рубки попередньо обстежуються комісією. І тільки у разі необхідності проведення санітарних заходів видають спеціальний дозвіл.

Нехтуючи всіма нормами закону, за відсутності будь-яких дозволів, зловмисники незаконно вирубали шість тисяч дерев національного парку. Внаслідок злочинних дій з боку посадових осіб держпідприємства державі завдано збитків на суму понад 15 мільйонів гривень.

На винуватців чекає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 2341
Поширень: 0