На облаштування нового підрозділу прикордонної служби за ініціативи обласної державної адміністрації з обласного бюджету було виділено близько 180 тисяч гривень. І вчора, 15 грудня, новостворений відділ «Студена» Могилів-Подільського прикордонного загону розпочав свою роботу.

На урочисте відкриття нового підрозділу прибули голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Косік, керівники Піщанського району та жителі місцевої територіальної громади.

Відділ «Студена», що віднині захищатиме південні рубежі Вінниччини та України, відкрито з метою ущільнення охорони державного кордону та з урахуванням змін в обстановці на Придністровському сегменті українсько-молдовського рубежу. «Відкриттям цього відділу прикордонної служби ми у значній мірі завдячуємо керівництву Вінницької області та органів місцевого самоврядування. У рамках фінансового забезпечення, що надійшло з боку органів влади, у короткий термін нам вдалося здійснити ремонт та оновлення будівель. Тож хочу висловити щиру подяку за підтримку та допомогу», - зазначив під час урочистого заходу начальник Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Косік, відтак вручив керівнику новоствореного відділу ключі від автомобіля для службових потреб підрозділу.

На Вінниччині відкрито ще один відділ прикордонної служби

З вітальним словом до прикордонників та мешканців Студеної звернувся і голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

«Так сталося, що протягом двох останніх років, окрім всього того, що забезпечує життєдіяльність жителів Вінницької області, України, ми надзвичайно переймаємося проблемою безпеки. Це дуже великий виклик для українського народу. І особливе місце в системі територіальної оборони Вінницької області займає наш Могилів-Подільський прикордонний загін, - відзначив Валерій Коровій. - Сьогодні на вас дивиться Україна, Вінницька область. В такий непростий час ми повинні дати людям почуття безпеки. І тому сьогоднішнє відкриття відділу - лише крок до впевненості у тому, що наші кордони захищені і ніхто не посягатиме на незалежність нашої держави».

На Вінниччині відкрито ще один відділ прикордонної служби

Голова облдержадміністрації підкреслив, що в цьому році на території Вінниччини розміщено 59-ту мотострілкову бригаду в Гайсині, за сприяння обласної влади зміцнено боєздатність підрозділу «Ягуар» в Калинівці та військової частини 3008 у місті Вінниці, проведено навчання з територіальної оборони шляхом часткової мобілізації військовозобов’язаних. Усі ці заходи, наголосив Валерій Коровій, здійснювалися задля того, аби за непередбачуваних ситуацій гарантувати безпеку мешканцям області.

На Вінниччині відкрито ще один відділ прикордонної служби

Очільник ОДА висловив вдячність керівництву прикордонних військ за спільну системну роботу з укріплення бази Могилів-Подільського прикордонного загону. Відтак, з нагоди урочистої події вручив окремим військовослужбовцям підрозділу Почесні грамоти обласної державної адміністрації та обласної Ради.

На Вінниччині відкрито ще один відділ прикордонної служби

Під час заходу керуючий Могилів-Подільською єпархією УПЦ митрополит Агапіт звершив молитву та освятив адмінбудівлі новоствореного прикордонного відділу. А по завершенню урочистої частини та перерізання символічної стрічки усі присутні мали змогу оглянути приміщення підрозділу та виставку зброї, техніки й засобів охорони кордону.

Для довідки. Відділ прикордонної служби «Студена» Могилів-Подільського загону створено на базі інспекторського поста «Студена». Персонал підрозділу охоронятиме сухопутну ділянку державного кордону України з Придністров’ям, протяжність якої – близько 14 км.

На Вінниччині відкрито ще один відділ прикордонної служби

Відділ «Студена» відповідає сучасним вимогам, а його інфраструктура та технічне забезпечення дозволяє якісно виконувати завдання з охорони державного кордону. Всього у підрозділі проходять службу понад 30 прикордонників.



Переглядів: 6420
Поширень: 0