Вчора на «гарячу лінію» МВС України надійшло повідомлення від жительки м. Києва про те, що її брат, мешканець с. Рудниця був побитий працівниками піщанської поліції та 21 грудня помер в лікарні.

За даним зверненням т.в.о. начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Сергієм Кримчуком було призначено службову перевірку.

Попередньо з’ясовано, що 17 грудня до чергової частини Піщанського відділення поліції надійшло повідомлення від чергового по залізничній станції Рудниця про те, що на території вокзалу четверо п’яних чоловіків вчинили бійку, в результаті якої постраждало троє осіб.

За викликом на місце події виїхала слідчо-оперативна група у складі п’ятьох працівників поліції. На місці події було встановлено, що в результаті хуліганських дій п’яних молодиків постраждало троє жителів району, один з яких тримав тілесні ушкодження у вигляді перелому ноги та був госпіталізований. Ще двоє отримали тілесні ушкодження у вигляді синців.

При спілкуванні потерпілі вказали на групу чоловіків, що скоїли правопорушення та тікали з вокзалу.

Поліцейські розділились на дві групи з метою затримання даних осіб.

При цьому двоє поліцейських наздогнали трьох правопорушників. Під час затримання в бік поліцейських полетів камінь, зловмисники погрожували, а один з них штахетиною намагався завдати тілесних ушкоджень слідчому. Після таких дій працівники поліції змушені були вжити заходів фізичного впливу для затримання правопорушників.

Після затримання зазначених осіб, поліцейські викликали медичну допомогу. Одного з учасників інциденту було госпіталізовано, іншого після надання медичної допомоги відпущено. Ще двоє підозрюваних у скоєнні хуліганських дій по медичну допомогу не звертались.

Також тілесні ушкодження отримав один з працівників поліції.

Слідчим відділом Піщанського відділення поліції за фактами вчинення хуліганських дій відповідно до ч.2 ст.296 КК України (хуліганство) та ч.2 ст.345 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків) відкриті кримінальні провадження.

Разом з тим, слідчим відділом прокуратури Вінницької області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом перевищення службових повноважень посадовими особами Піщанського відділення поліції ГУ Національної поліції у Вінницькій області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України.

Триває слідство, в ході якого буде дана правова оцінка діям працівників поліції.



Переглядів: 2293
Поширень: 0