Порушення прав землеволодіння та майнових прав земельним орендарем 21 грудня вивело майже сотню селян на акцію протесту. Про наміри блокувати рух транспорту на дорозі державного значення Стрий – Кіровоград – Знам’янка активісти повідомили завчасно.

Представник інтересів селянської громади, голова профспілки «Єдність» Вікторія Гапоненко зазначила: «До радикальних засобів люди вдалися через невиправдане затягування розгляду заяв та звернень громадян про зловживання керівником ТОВ «Теплик-Агро».

Обурені селяни навперейми показували рішення та відписки різних державних органів. Розповідали про договори оренди, що підписані з «мертвими душами» рідних односельців.

У Теплику селяни заблокували рух транспорту, вимагаючи повернути земельні та майнові паї

Керівник господарства-орендаря чи його представник до громади не вийшли.

В ході перемовин та особистих зобов’язань т.в.о. керівника ГУ Національної поліції Вінницької області Сергій Кримчук та прокурор Бершадської місцевої прокуратури Володимир Гирба переконали людей у необхідності послабити, а за тим - скоротити блокування дороги.

У Теплику селяни заблокували рух транспорту, вимагаючи повернути земельні та майнові паї

Правоохоронці підписали та взяли до провадження звернення-вимогу Теплицької територіальної громади про належний розгляд та розслідування фактів самозахоплення земель, підробку документів, фальсифікацію правочинів стосовно земельного та водного фонду місцевим орендарем.

Згідно вимоги селян, з 14-го по 16 січня 2016 року, вінницька поліція та місцева прокуратура звітують про результати відновлення прав земельних та майнових орендодавців Теплика.



Переглядів: 3314
Поширень: 0