Про це сьогодні зазначила заступник Міністра з питань європейської інтеграції Владислава Рутицька під час всеукраїнської селекторної наради, де підводились підсумки 2015-го року.

Інформуючи про підсумки роботи аграріїв Вінниччини, заступник директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Заїка зазначив, що цьогоріч аграрії Вінниччини посіяли 439,3 тис. га озимих культур під урожай 2016 року. "У поточному році в складних кліматичних умовах аграріями закладено основу під урожай 2016 року - посіяно 439,3 тис. га озимих зернових та 53,1 тис. га озимого ріпаку. Останній моніторинг озимих посівів зернових засвідчив, що понад 89,1% перебуває в доброму задовільному стані, слабкі і зріджені - 13,9%. Це вселяє оптимізм, що в наступному році Вінниччина отримає гарний результат", - зауважив Микола Заїка.

Водночас заступник директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Микола Заїка зауважив, що для аграрного сектору Вінниччини цей рік виявився одним із найбільш складних за останні десятиріччя.

"У галузі тваринництва забезпечено позитивну динаміку розвитку, де за підсумками року очікується в усіх категоріях господарств нарощення обсягів виробництва м’яса - на 49 тис. тонн (13%), яєць - на 51 млн шт. (6%), молока в сільгосппідприємствах - на 12 тис. тонн (7%). Що стосується рослинництва, то цьогоріч обсяги виробництва зернових зменшено з 5,1 до 3,8 млн тонн, соняшнику на 4,5%, ріпаку на 18,5%, овочів на 3,2%. Разом із тим область зберегла за собою перше місце за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства, в тому числі валових зборах цукрових буряків, картоплі, плодово-ягідних культур, виробництву молока та м’яса", - зауважив Микола Заїка.

Заступник Міністра зазначила: «Завдяки зусиллям вітчизняного АПК вдалося повністю не тільки забезпечити продовольчу безпеку населення України на 2015 рік, а й закласти базу її забезпечення у 2016 році. Не дивлячись на складні умови було успішно проведено посівну, забезпечено належний догляд за посівами, у тому числі на підконтрольних Україні територіях Донецької та Луганської областей. Станом на 18 грудня зібрано 61 млн тонн зернових культур. Це дозволить не тільки наповнити на достатньому рівні внутрішній ринок, а й покращити минулорічний показник і відвантажити на експорт понад 36 млн тонн. На сьогодні вже експортовано 20 млн тонн, що на 18% перевищує аналогічний показник минулого сезону. Це означає додаткові валютні надходження у країну».



Переглядів: 2086
Поширень: 0