Про це проінформував директор Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Юрій Вельгус.

Юрій Вельгус також відмітив, що Український державний фонд підтримки фермерських господарств утворено відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 червня 1991 року № 83 та постанови Кабінету Міністрів України від 14 березня 1992 року №133 «Про деякі питання розвитку селянських (фермерських) господарств. Укрдержфонд має регіональні відділення в областях, які не мають статусу юридичної особи і діють на підставі положення, затвердженого Укрдержфондом та довіреності виданої генеральним директором Укрдержфонду на його діяльність.

Основними напрямками діяльності Укрдержфонду, за словами Юрія Вельгуса, є такі: надання фінансової підтримки фермерським господарствам за рахунок коштів державного бюджету; визначення потреби у коштах для фінансової підтримки фермерських господарств, а також забезпечення повернення до спеціального фонду державного бюджету фінансової допомоги наданої фермерським господарствам на поворотній основі.

Аналізуючи роботу Вінницького відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, Юрій Вельгус зазначив, що за період 2005 – 2015 рр. фінансовою підтримкою скористалось 833 господарства Вінниччини на суму 35805,3 тис.грн.  В 2015 році повернуто до бюджету 1335,0 тис.грн.



Переглядів: 2229
Поширень: 0