Немирівською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо злісного невиконання жителькою Оратівського району обов’язків по догляду за немовлям, що призвело до обмороження кінцівок у дитини за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України.

Матір, зловживаючи спиртними напоями, не піклувалася про малюка. Дитина знаходилась у неопалювальному будинку, температура повітря в якому становила менше 10 градусів по Цельсію. Брудний одяг, голодний стан малечі та ряд інших ознак вказували, що горе-матір не належно виконує свої обов’язки, внаслідок чого дитина отримала тяжкі наслідки у виді обмороження кінцівок.

Наразі слідчі дії тривають. Установлюється роль органів, уповноважених державою здійснювати діяльність у сфері захисту прав і свобод дітей, причини і умови скоєного кримінального правопорушення.

Додатково:
Відповідно до ст. 166 КК України передбачена кримінальна відповідальність за злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною – обмеження волі на строк від двох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.



Переглядів: 2354
Поширень: 0