Прокуратурою області виявлено факт передачі головним управлінням Держземагентства у Вінницькій області громадянину для ведення фермерського господарства на території Липовецького району земельних ділянок загальною площею 139 га.

В той же час, передані в оренду п’ять земельних ділянок в порушення вимог закону не складають єдиний масив (розташовані на території трьох сільських рад). Крім того, зазначений громадянин на момент отримання в оренду зазначених земель вже використовував для ведення фермерського господарства інші земельні ділянки, а отже не міг отримувати для ведення такого господарства нові землі на безконкурентній основі.

З огляду на наведені обставини, прокуратурою області до Липовецького районного суду подано в інтересах держави позовну заяву про визнання протиправним та скасування наказів Головного управління Держземагентства у Вінницькій області про передачу спірних земельних ділянок загальною площею 139 га в оренду, а також розірвання договору оренди землі та скасування його державної реєстрації.



Переглядів: 2104
Поширень: 0