У Немирівському районі біля лісу працівники поліції спільно з представником лісництва затримали 24-річного вінничанина з пневматичною гвинтівкою, переробленою під бойову.

Як розповів начальник Немирівського відділення поліції Руслан Грушко, правопорушник зі зброєю був затриманий поблизу залізничної станції «Фердинандівка» на території мисливських угідь немирівського лісництва. Під час огляду зброї, зовні схожої на пневматичну гвинтівку, з’ясувалося, що вона переобладнана під стрільбу бойовими патронами калібру 5,6 мм.

За словами правопорушника, зброю він придбав на ринку в Вінниці близько двох років тому. У Немирові біля лісу задля розваги вирішив постріляти по горобцях.

Гвинтівку правоохоронці вилучили та направили на експертизу. Її походження з’ясує слідство.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 2115
Поширень: 0